SAMEN ZIJN WE EEN VERENIGING


Tuinieren doe je niet alleen. Jouw tuin staat op een complex dat we samen beheren en onderhouden. Dat betekent dat we samen verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van het park en voor het functioneren van de vereniging in zijn geheel.

Elke tuinder neemt in ieder geval aan drie werkochtenden deel. Daarnaast is een bijdrage in één van de werkgroepen zeer welkom. Denk bijvoorbeeld aan de werkgroepen Groen, Communicatie, Bouw en onderhoud, Activiteiten, of een rol in het bestuur.

Eigen tuin


Een tuin vraagt veel werk (en liefde). Wanneer die niet gegeven wordt, is dit helaas snel te zien. Dat is niet leuk voor de buren en ook niet voor de vereniging als geheel. Daarom verwachten we dat je je eigen tuin onderhoudt en worden elk jaar de tuinen geïnspecteerd. Zijn de heggen niet te hoog? Zijn de tuinhuizen/kas in goede staat? Wordt de tuin daadwerkelijk als tuin gebruikt en niet bijvoorbeeld als opslag?

Voorzieningen


Allereerst tref je de parkeerplaats aan. We hebben ruime parkeergelegenheid. Vervolgens zie je ons gezamenlijk huis: Het Trefpunt. Hier verzamelen we voor werkdagen, koffie en thee en gezelligheid. In Het Trefpunt bevinden zich twee toiletten. Hier kan je ook je fiets parkeren.

Rondom en door ons terrein heen lopen sloten waarmee je planten kan bewateren. Wij hebben ook een aantal drinkwaterpunten beschikbaar. Op elke laan hebben we elektriciteitspunten. Hier mag je tuingereedschap op aansluiten. De nadruk ligt bij Flora’s Hof op tuinieren. Het is niet toegestaan elektrische apparaten mee te nemen anders dan voor het tuinieren.

Nieuwe tuinders


Nieuwe tuinders raden we aan te starten met een kleine tuin. Wat bij ons klein heet, is nog steeds heel groot als je net begint. Wil je een moestuin starten? Dan is het goed om te weten dat je uit 20m2 al voor minstens 2 personen genoeg oogsten in een seizoen. We adviseren je dan ook een moestuincursus te volgen. Hiermee vergroot je de oogst, voorkom je onnodig werk en, nog belangrijker, voorkom je dat je het bodemleven beschadigd.

Regels


Samen tuinieren kan niet zonder regels. Deze regels zijn door de tuinders samen afgestemd en deze ontvang je als nieuwe tuinder. Een aantal regels komen vanuit de gemeente.


Voor mensen met een tuin is het terrein toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.TYPE TUIN EN KOSTEN


Wil je ook graag een tuin op Flora's Hof? Lees de voorwaarden en vul het aanvraagformulier in. Je kan deze naar ons sturen per e-mail of per post. We plaatsen je op de lijst van belangstellenden.


Vrije volkstuinen gaan altijd over via bemiddeling van het bestuur van Flora's Hof. Zo houden we tuinieren betaalbaar voor iedereen. Ook zorgen we dat iedereen kans maakt op een tuin.


Flora's Hof bestaat uit "hele" en "halve" tuinen


Halve tuin: een "halve tuin" heeft een oppervlakte van ±125 m2.

  • éénmalige borgsom € 175
  • de verenigingsbijdrage van een halve tuin in 2023 is ±€ 200,- per jaar
  • verplicht lidmaatschap van de A.V.V.N € 29,80,- per jaar


Hele tuin: een "hele tuin" heeft een oppervlakte van ±250 m2.

  • éénmalige borgsom € 300,-
  • de verenigingsbijdrage van een hele tuin in 2023 is ±€ 300,- per jaar
  • verplicht lidmaatschap van de A.V.V.N € 29,80,- per jaar


Opstallen
Het tuinhuis, schuur en/of kweekkast zijn eigendom van de huidige tuinder. Hiervoor vraagt de eigenaar overnamekosten. Afhankelijk van de staat en onderhoud van de opstallen varieert de prijs. Die wordt per overname bepaald.